Udkast til husordensregler

Vi har aftalt på vores fælles bestyrelsesmøde 12/10 2009 at vi vil udsende vores oplæg til husordensregler for E/F Promenadebyen. Reglerne skal endelig godkendes på den kommende generalforsamling i foråret 2010.

Udkast til husorden for Stævnen og Broen – Promenadebyen.

Kære naboer

Promenadebyen er et af Odenses mest spændende byggerier og med denne husorden vil vi gerne være med til at sikre at det også bliver et af de mest pragtfulde steder at bo.

Husordenen skal derfor tilskynde beboerne til at vise hensynsfuld adfærd overfor andre beboere samt fastholde ejendommens fremtræden som områdets mest eksklusive ejerlejligheder i et unikt byggeri.

Husordenen omfatter dels regler og påbud, dels opfordringer til at vise hensyn og omtanke i bestemte situationer.

Hvis der er spørgsmål til fortolkning af husordenen eller hvis der er andre spørgsmål kan du til enhver tid kontakte den til enhver tid siddende bestyrelse.

Affald:

Det centrale skraldesug er kun egnet til almindelig dagrenovation, og al køkkenaffald skal altid anbringes i lukkede poser med knude inden det smides i det centrale skraldesug. Poserne må maksimalt være op til 11 liter. Se i øvrigt vejledningen ved indkastet til affald. Forkert anvendelse kan føre til at anlægget stopper eller blokeres.

Visse formet for affald er direkte forbudt at smide i centralsuget. Det gælder bl.a. aviser, pap i større stykker og karton. Systemet kan heller ikke håndtere pizzabakker, lange genstande, juletræer, sammenrullede tæpper og lignende.

Pap og andet kompliceret affald skal derfor afleveres ved genbrugsstationen ved Havnegade. Flasker kan afleveres i flaskecontaineren ved Englandsgade.

Der er endvidere opstillet containere i P-kælderen til aviser, ugeblade og reklamer. IKKE til pap eller andet.

Der må aldrig stilles affald og lignende på fællesarealerne eller i P-kælderen.

Altaner:

Der må ikke opsættes markiser eller paraboler på altanerne. Parasoller skal være ensfarvede i afdæmpede farver og uden reklamer. Der må heller ikke ophænges lamper eller terrassevarmere.
Der må ligeledes ikke opsættes reklamer eller skilte uden bestyrelsens godkendelse.

Blomster og planter skal stå i krukker eller plantekummer anbragt på altanens gulv med nødvendig beskyttelse heraf.

Der må ikke anbringes altankasser eller lignende udvendigt på gelænder af hensyn til det samlede facade-udtryk. Vi opfordrer samtidig til at der ikke opsættes altankasser på altanerne.

Der må ikke på altaner og terrasser anbringes ting som skæmmer bygningen f.eks. vasketøjssnore, stativer m.v.

Vær opmærksom på at lyd indefra lejlighederne meget let kan forstyrre andre når altandøre eller vinduer er åbne.

Det er tilladt at grille på altanerne (se afsnittet om grill)

Vedligeholdelse af altaner foretages for egen regning af den enkelte ejer. Dog er altanernes bærende konstruktioner vedligeholdt af ejerforeningen.

Gelænderglas er forsikret af ejerforeningens glasforsikring. Ejendomsadministrator kontaktes for udskiftning ved skade.

Altaner er ikke et ekstra opbevaringsrum. Derfor skal altaner og terrasser holdes fri for ”rod” m.v.

Store faste installationer eller lignende er ikke tilladt på altaner og terrasser (f.eks. opstilling af spabade, jacuzzi eller lign.).

Antenner:

Der forefindes et eller flere stik i alle lejligheder til kabel-tv-anlæg, Kabel-tv leveres af Stofa .

Der må ikke opsættes parabolantenner eller lignende. Hverken på egne altaner/terrasser eller på taget.

Brandsikring:

Opgange og trapper er brandveje. Opgange og trappearealer skal derfor friholdes for personlige ejendele i større omfang. Opgange skal til enhver tid være passerbare og bestyrelserne opfordrer til at sko og lignende ikke opbevares i opgangende af hensyn til gulvvask . Barne- eller klapvogne kan parkeres i opgangene under hensyntagen til naboer.

I alle lejligheder er der i øvrigt opsat røgalarmer. Med mellemrum skal du selv huske at skifte batteri i din røgalarm.

Cykler:

Stævnen: Cyklerne skal parkeres i cykelkælderen. Gæster kan parkere deres cykler…?
Broen: Cyklerne skal parkeres i det dertil indrettede cykelareal i stuen. Desuden er der p.t. mulighed for at parkere sin cykel i P-kælderen med adgang via indgangsdør ud mod selve promenaden.

Brug ikke cykelparkeringen til opbevaring af gamle uanvendelige cykler. som du ikke bruger mere.

Driftsforstyrrelser:

Alle uregelmæssigheder vedr. el, vand, elevator, skraldesug og varmeforsyning meddeles altid bestyrelsen samt vores vicevært.

Ved rørsprængninger eller akutte problemer, hvor der er behov for øjeblikkelig indgriben, skàl bestyrelsen efterfølgende underrettes.

Facader:

Der må ikke foretages nogen form for ændring af ejendommens facade af den enkelte ejer eller beboer. Dette inkluderer alt fra maling af husets ydre flader – incl. vinduer, altanlofter m.v. Ændringer foretaget af ejer uden bestyrelsens samtykke af husets facade vil blive tilbageført for ejers regning.

Der må ikke opsættes eller fastmonteres lamper, markiser og lignende på vægge og lofter.

I forbindelse med almindelig vedligeholdelse af altaner er det dog tilladt periodisk at oliere altangulve og gelændere i henhold til den udleveres drifts- og vedligeholdelsesmanual.. Bemærk at farven på gulve og gelændere ikke må ændres ligesom disse ikke må males.

Fester:

Det er selvfølgelig i orden at holde fest og selskabelige sammenkomster, og der skal være plads til udfoldelse i lejlighederne uden at det går ud over det gode naboskab. Netop derfor er det altid en god idè at informere naboerne på forhånd om planlagte fester.

Enhver form for voldsom støjende adfærd skal på naboernes forlangende dæmpes eller stoppes.

Døre til altaner bør altid være helt lukket under fester o.l. med høj musik for at sikre ro for de øvrige beboere.

Flytning:

Flyttebiler og aflæsning af støre varebiler kan finde sted på opkørselsrampen op mellem begge ejendomme. Flytte- og varebiler må ikke køre ind på selve arealet mellem ejendommene da dette skal friholdes til udrykningskøretøjer.

Det bør tilstræbes at der passes på ved fællesarealerne, i opgange m.v. herunder elevator således at der ikke kommer skrammer eller ridser.

Forsikringsforhold:

Alt fastmonteret glas i lejlighederne og på bygningen generelt er omfattet af ejerforeningens glasforsikring. Dette gælder også gelænderglas på altaner og terrasser. Er der glas som splintres eller på anden måde beskadiges kontaktes bestyrelsen eller viceværten.

Fyrværkeri:

Afbrænding af fyrværkeri er ikke tilladt fra altaner, tagterrasser eller på arealet mellem Stævnen og Broen. Det er heller ikke tilladt af afbrænde fyrværkeri på rampen eller opkørslen til bygningerne.

Fællesarealer:

Udendørsarealerne er alle fællesarealer og passes og vedligeholdes af ejerforeningen i samarbejde med Odense Kommune.

Vær opmærksom på at der er offentlig adgang til og fra Byens Ø ligesom der er offentlig adgang til promenaden.

Husdyrs efterladenskaber må ikke forekomme på fællesarealerne. Husdyrejerne er forpligtet til øjeblikkelig at fjerne eventuelle efterladenskaber,

Alle opfordres i øvrigt til at være med til at holde fællesarealerne pæne og ryddelige.. For at undgå rotter må der ikke fodres fugle, tilløbende katte eller andre dyr på udendørsarealerne.

Hunde skal altid holdes i snor.

Grill:

Det er tilladt at grille på altaner og terrasser. Man bedes tage hensyn til øvrige beboere når der grilles. Der er ofte vind på altanerne der bærer røg og stegeos og lugt til naboer herunder over- og undernaboer. Derfor anbefaler bestyrelserne at der anvendes gas- eller elgrill. For at mindske generne.

Undgå altid at placere grill, flytbare terrassevarmere og lignende i nærheden af altan- og gelænderglas da dette kan medføre at glasset splintres.

Husdyr:

Det er tilladt at holde husdyr dog ikke krybdyr f.eks. slanger hvis dette ikke er til gene for de øvrige beboere.

Bestyrelsen for den enkelte ejendom kan forlange husdyr fjerne fra en lejlighed og fra ejerforeningens område hvis ejer eller eventuel lejer gentagne gange ikke efterlever berettigede klager fremsat af administrator eller bestyrelsen på grund af husdyr.

Hunde SKAL holdes i snor på ejerforeningens område. Bortskaffelse af efterladenskaber er naturligvis den enkelte husdyrejers ansvar.

Nøgler:

Nøgler skal bestilles enten via de enkelte ejendommes viceværter eller hos bestyrelsen. Vær opmærksom på at der kræves betaling for ekstra nøgler.

Opgange:

Der skal udvises stor forsigtighed ved transport med møbler, hårde hvidevarer og andre genstande der kan forvolde skade på opgange og trapper og elevator. Sker der skade skal man selv betale for udbedring af skaden.

Det er ikke tilladt at ryge på ejendommens fælles indendørsarealer – det vil sige opgange, elevatorer og i P-kælder.

Parkering:

Parkeringskælderen og parkeringspladsen er til parkering af biler og cykler (Broen) Der må ikke opbevares andre ting i parkeringskælderen. Andre ejendele skal opbevares i egen lejlighed.
Hver enkelt beboer har rådighed over den til lejligheden hørende og specielt afmærkede p-plads i P-kælderen. Der henvises i øvrigt til vedtægter for Parkeringslauget. Det skal dog fremhæves at der ikke må anbringes trailere, campingvogne eller lignende i kælderen eller på parkeringsarealet foran ejendommene eller på kørerampen op til ejendommene. Dog kan bestyrelsen anvise foreløbige pladser efter behov til trailere på afmærkede pladser i P-kælderen.

Rengøring og vinduespolering:

Et rengøringsfirma forestår rengøringen af fælles indendørs arealer således:
Forrummet i stueetagen rengøres hver uge tilligemed elevator. Øvrige forrum rengøres af de enkelte ejere. Der skal vaske gulv og poleres vinduesglas i dør. Vi opfordrer at ejerne på de enkelte etager aftale en turnusordning. Trapperummene rengøres af rengøringsfirmaet efter behov.
Vinduer poleres som udgangspunkt af den enkelte ejer bortset fra vinduer der ikke kan nås fra altaner/terrasser. Disse poleres af rengøringsfirmaet som udgangspunkt hver 3. måned.

Glas på gelændere på altaner og terrasser skal den enkelte ejer selv polere.

Rengøring og vedligeholdelse af fælles udendørs arealer varetages af vicevært eventuel i samarbejde med ekstern virksomhed.

Forurener en beboer trapper og opgange, f.eks. i forbindelse med håndværksarbejder eller flytning skal den enkelte beboer selv sørge for fornøden rengøring umiddelbart efter. Ved længerevarende håndværksarbejde skal rengøring ske løbende.

Ro:

Lejlighederne er ganske godt isolerede. Vær dog opmærksom på at dette ikke er tilfældet når vinduer eller altandøre er åbne.

Brug af boremaskiner og andet støjende værktøj må kun finde sted på hverdage fra kl. 08.00 til kl. 20.00. I weekender og på helligdage fra kl. 10.00 til kl. 18.00.
Se endvidere afsnittet om fester

Sikring af ejendommen:

Der er mange som er interesseret i vores ejendomme, og der en del færdsel ud til ”Byens Ø” ad Finlandsgade. For at forhindre uvedkommende adgang, tyveri eller skader opfordres alle beboere derfor til at sørge for at samtlige døre til opgange og kælder altid holdes aflåste.

Slå aldrig låsen fra ved nogen af dørene ind til P-kælder, cykelkælder eller hoveddør.

Vær i øvrigt opmærksom på at indgangsdørene smækker efter dig når du kommer og går.

Reager prompte hvis du bliver opmærksom på forhold der ikke er som de bør være. Det kan f.eks. være tale om belysning der ikke virker, defekt elevator, låse der ikke fungerer eller brud på installationer. Giv derfor straks besked til ejendommens vicevært.

Kaldeanlæg må kun benyttes til ens eget eller gæsters brug. Det betyder at man ikke åbner for adgang til andre beboere, for ubekendte eller uvedkommende ligegyldigt hvilke påskud eller forklaringer der gives.

Snerydning:

Varetages af vicevært i samarbejde med ekstern virksomhed.

Udlejning af lejlighed:

Husk at der skal indhentes skriftlig godkendelse af ejendommens bestyrelse hvis du udlejer din lejlighed.


Udgivet

i

, ,

af

Tags:

Kommentarer

7 svar til “Udkast til husordensregler”

  1. Ole V. Andersen Avatar
    Ole V. Andersen

    Angående udkastet til Husorden:

    jeg har følgende forslag til det fremsendte forslag til husorden:
    Vedr. altaner:
    Generelt synes jeg ikke man skal lave regler der er alt for restriktive,
    eksempelvis at der ikke må monteres altanvarmere,markiser og lamper på vægge og lofter på altanerne.Derimod må vi benytte parasoller.
    For det første vil det være forbundet med livsfare hvis man lader en parasol stå på altanen medens man er på ferie eller blot i byen for at handle medens en tordenbyge eller en heftig storm passerer bygningerne, vindstødene kan være særdeles kraftige, især på 8. etage hvor vi bor.
    I stedet for at forbyde teressevarmere og markiser synes jeg hellere bestyrelsen skulle undersøge hvilke typer f.eks. markiser der kunne opsættes, hvilke fabrikat og hvilke typer.
    I ejendom jeg tidligere boede i københavn var der i 30 år forbud mod at sætte markiser op, da dette forbud blev ophævet blev der opsat markiser i bestemte farver og bestemt fabrikat og med et firma der måtte opsætte disse markiser,herefter var det slut med parasoller der blæste a.h.t.,
    dette var til stor glæde for ejerne da en markise giver langt bedre skygge end en parasol der skal flyttes i tide og utide.
    Markiser kan fåes med en anordning der gør, at disse automatisk ruller ind hvis vinden på altanen bliver for kraftig.
    Iøvrigt kan jeg ikke forstå at arkitekten på byggeriet ikke har tænkt på belysning på i hvertfald de overdækkede altaner.
    igen vil jeg opfordre til at man ikke laver for restriktive regler for hvad vi beboere må og især for hvad vi ikke må i forbindelse med den bolig vi hver især har købt og betalt for.
    Arkitekten tegnede blot husene han skal ikke selv bo her, iøvrigt var der på stævnen projekteret solskærme mod vest og vist også mod øst, disse solskærme er imidlertid blot sparet væk.Beslagene ses endnu på 9. sal,
    punktet Ro:
    Jeg synes ikke det skulle være tilladt at bruge støjende værktøjer i weekends og helligdage.
    Ole V.andersen
    Stævnen 2, 8.sal

  2. kresten mehl Avatar
    kresten mehl

    Vedrørende bagdør i BROEN.
    Det er vigtigt at bagdøren i kælderudgangen sikres lukket når den benyttes. Ved udgang trykkes døren til og ved ingang trækkes døren i. I går stod Birgit,Bjarne (P-formand) og jeg og talte sammen ,da 2 overrislede herrer vadede lige ind af døren. Den ene skulle åbenbart vise kollegaen husbygningen da han påstod at have været med ved byggeriet( det må have været rejsegildet!!!!). temmelig uheldigt.

    MVH Kresten

  3. Henrik Willer Petersen Avatar
    Henrik Willer Petersen

    Jeg er helt enig med de af Jer, der har kommenteret det med tørrestativer på altanerne. I disse tider, hvor det er ved at gå op for de fleste, at vi skal tænke på miljøet, synes jeg det er ret uheldigt, hvis vi nærmest tvinges til at bruge de strømslugende tørretumblere, hver gang der vaskes.

    Tørrestativer, der ikke rager op over gelænderkanten, ses trods alt ikke ret meget nedefra. – og hvis de gør så viser vi vel kun, at her faktisk bor folk.

    Man kunne i stedet skrive i husordenen, at de ikke må rage op over gelænderkanten, og at der henstilles til at de placeres, så de skæmmer bygninerne mindst muligt.

    Jeg synes ellers det er en udemærket husorden, der er blevet strikket sammen.

  4. Liselotte Avatar
    Liselotte

    “Der må ikke på altaner og terrasser anbringes ting som skæmmer bygningen” Py-ha! Jeg ånder helt lettet op! for så er der altså stadig plads til min polske el-julelyskæde, med de 8 indstillige beat og de mange farver! Den gør mig nemlig så glad i den mørke juletid!

    Liselotte Lægteskov

  5. Jan Sander Bernbom Avatar
    Jan Sander Bernbom

    Mht tørrestativ på altanen, har jeg opfattet det som forbud mod høje stativer samt opsætning af tørresnor. De sammenklappelige af slagsen rager jo ikke op over kanten og kan vel ikke være “grimmere” end en grill ??!! Det er jo heller ikke i tidens ånd, at bruge tørretumbleren for meget… :)Mai-Britt

  6. Anne Sofie & Morten Skov Avatar
    Anne Sofie & Morten Skov

    Som udgangspunkt ser reglerne meget fine ud, men jeg er dybt forundret over, at man ikke kan stille et tørrestativ ud på altanen, så man kan få tørret sit tøj i den friske luft.

    Det kan da ikke være meningen, at det skal stå i lejligheden eller puttes i tørretumbleren, hvis vejret er pragtfuldt?

    Vi er bestemt enige i, at man ikke skal montere et tørrestativ permanent på altanen, men det burde være muligt at tørre sit tøj derude…

  7. Pia Kristensen Avatar
    Pia Kristensen

    Kan vi ikke få opsat et “ikke ryger” skilt op i opgangene til vores gæster.

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading