Generalforsamling for 2009

Referat af generalforsamling i Administrationsfællesskabet Broen:
Torsdag den 22/4-2010

1) Valg af dirigent:
Bestyrelsen foreslog Henrik Lægteskov og han blev valgt uden modkandidater. Dirigenten fastslog herefter, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt og dermed lovlig.

2) Bestyrelsens beretning: v/ formand Børge Vilhelmsen
Beretning for 2009
PÅ denne generalforsamling skal vi kun drøfte emner, som har relation til Broen
-emner vedr. parkeringskælderen skulle gerne være belyst på den afholdte generalforsamling
– forhold vedr. udenomsarealer vil blive taget op på ejerforeningens generalforsamling.
Bestyrelsesmøder- Broens bestyrelse har været samlet et par gange – ellers afholder vi bestyrelsesmøder som fællesmøder med Stævnens bestyrelse med hvem vi har et problemfrit samarbejde med. Referater kan læses på hjemmesiden.
Vi har herud over afholdt en lang række af møder med OHU v/John Olsen, Areal Bank v/ direktør Johny Jensen og Peder Kallehave, advokat Jesper Hauschildt, arkitekt Jacob, havnedirektør Carsten Aaen samt Odense Kommune v/Stig Langsager, hvorved vi har fået et lille indblik i, hvad der foregår omkring os.
Hjemmesiden – vi forsøger så godt vi formår at holde jer orienteret via vores hjemmeside- vi synes at hjemmesiden er en fantastisk god måde at etablere kontakt på. Vi kan kun opfordre jer til at gøre brug af siden.
1 års gennemgangen er overstået og de påviste mangler er man i fuld gang med at udbedre om end det går lidt langsommeligt. Areal Bank v/Johny Jensen har lovet at lægge pres på MTH, idet Areal Bank også har en stor interesse i at få fejl og mangler rettet – man vil gerne sælge nogle lejligheder og herved få penge i kassen. Vi må indtil videre trøste os med, at hovedentreprenøren har stillet en bankgaranti på 10% af entreprisesummen. Såfremt vi ønsker at få adgang til denne garanti kan jeg henvise til AB 92 § 6, stk. 7, som nøje skal følges.
Iflg. det oplyste har Odense Havn v/Carsten Aaen og havnens jurister forhandlet sig frem til en aftale om områdets fremtid – aftalen omfatter også Stævnen og Broens udenomsarealer herunder området mellem bygningerne og udskiftning af den utætte membran. Endvidere indeholder aftalen en tidsplan for byggeri af Sejlet og de øvrige ejendomme langs kanalen og planlagte bygninger mod Toldbodgade.
(Odense Havn har gjort sin tilbagekøbsret gælden over for OHU)
Aftalen bliver indgået mellem Odense Havn og Areal Bank/investergruppe. Underskrift forventes ultimo april 2010. Wind ejendomme vil ikke længere have aktier i OHU A/S.
Indeklimaproblemer – vi har haft serviceeftersyn på ventilationsanlægget, som kører korrekt, men for at det kan fungere optimalt, skal ventiler i lejlighederne være åbne – ellers opstår der undertryk, som kan medføre lugtscener og for lav luftfugtighed.
Vicevært – desværre ønskede Henrik ikke at fortsætte som vicevært, og da bestyrelsen er af den opfattelse, at vi ikke pt kan uddelegere opgaven til en person/firma, som ikke har tilknytning til ejendommen og vores situation i forhold til OHU, MTH m.fl. ikke er afklaret, overtog jeg funktionen i lighed med Renè`s funktion i Stævnen.
Snerydning – inden vinteren kom havde vi aftale med et firma om rydning, men firmaet overholdte ikke aftalen, hvorefter vi var så heldige, at vi med kort varsel fik ryddet af Lumby Maskinstation til en meget rimelig pris.
Elevator- har givet anledning til en del problemer – vi har tegnet servicekontrakt med KONE, men vi er langt fra tilfredse med KONE`s indsats.
Trappelys- som det kan ses ud af det fremlagte regnskab, så er udgiften til trappelys meget høj – vi har bedt Lindpro om tilbud på at ændre ved det forhold, at lyset tændes i hele opgangen, når lyset aktiveres på en etage. Lindpro oplyser, at det vil blive urealistisk dyrt at ændre ved trappelyset, således at hver etage tændes separat – en løsning som i øvrigt strider med gældende sikkerhedsbestemmelser – bestyrelsen mener således ikke, at der er mulighed for besparelser her. Den eneste mulighed for besparelser er, at vi undlader at tænde lys hver gang vi bevæger os fra lejlighed til elevator.
Cykelparkering- ikke tilfredsstillende, men forinden videre er vi nød til at vente på udskiftning af membranen, idet sælger henviser, at ændringer først vil blive foretaget, når membranen er udskiftet.
Det var beretningen for 2009 – men jeg vil gerne tilføje, at bestyrelsen har lagt et stort arbejde i at lægge pres på OHU og MTH mht. færdiggørelsen af lejlighederne og udenomsarealerne – dette arbejde har nødvendiggjort en lang række møder med de implicerede.
Bestyrelsen mener ikke vi rigtig har nogle sanktionsmuligheder over for OHU –
Vi må desværre erkende, at vi har købt vores lejligheder af et økonomisk trængt selskab, og at et sagsanlæg nok kun vil resultere i en stor advokatregning.
Den aftale, som Odense Havn forhåbentlig indgår med Areal Bank tilgodeser i høj grad vores interesser.
Spørgsmål til beretning:
Da el-regningen for fællesarealer er meget høj, beder man bestyrelsen om, at undersøge hvorvidt trappeopgang og elevator opgang kan adskilles lysmæssigt.
Endvidere bør man undersøge om varigheden af lysets tænding kan nedsættes.
Der stilles spørgsmål ved betaling for elevatorservice. 1 års garanti er overskredet og vi skal nu betale for service.
Aktuelt kan oplyses, at der er udskiftet en komponent og nogle lejer er afrenset, hvilket forhåbentlig gør elevatorerne mere driftsikre.

3) Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab, samt status med påtegning af revisor:
Spørgsmål til årsregnskab:
Vedr. vand- og varmeregnskab: Det kan oplyses, at vand- og varmeregnskab foreligger og udsendes af LEA i uge 16.
Vedr. bygningsforsikring: Det anbefales, at man nærlæser vilkår for fælles forsikring, da den har en dækning som muligvis overlapper en privat forsikring. Ved tvivl om dækning henvises til vores forsikringsmægler.
Børge oplyste, at forsikringsmægleren, Dahlberg Assurance, tlf. 3311 4828, v/Them Dandanel, er behjælpelig ved skader, forespørgsler m.v.
Vedr. evt. regulering af fællesudg.: Hvis man ønsker nedsættelse/forhøjelse af fællesudgifter, kan den enkelte lejer henvende sig til LEA for regulering.
Vedr. ejendomsskat: Fra og med år 2011 skal den enkelte ejer selv betale ejendomsskat. Indtil da er beløbet indbetalt via fællesudgifterne.
Vedr. forretningen i nr. 10 er der pt. ikke indbetalt fællesudgifter, men det fulde beløb bliver indbetalt i 2010.
Årsregnskabet blev vedtaget.

4) Forelæggelse af driftsbudget til godkendelse.
Spørgsmål:
Vedr. stigningen i bidrag til ejerforening kan det oplyses, at dette tal nu er incl. udgift til ejendomsskat.
Det oplyses, at det budgetterede tal til elforbrug er incl. den kommende udvendige belysning.
Overskuddet fra 2009 henstår til brug ved uforudsete udgifter, vedligeholdelse o. lign.
Budgettet blev vedtaget.

5) Forslag: Forslag til husorden fremlagt af bestyrelsen:
Spørgsmål:
Der var spørgsmål til relevansen af et husordenforslag vedr. bestyrelsens godkendelse af udlejning af lejligheder og evt. sanktioner ved samme.
Det blev aftalt at bestyrelsen skulle undersøge nærmere vedr. dette punkt og rette husordenen til, så regler og sanktioner kan følges ad.
Vedr. parkering på betondækket blev der henvist til generalforsamling senere i ejerforening.
Vedr. rengøring af toilet på 8.sal i sydenden. Bestyrelsen beder rengøringen om at medtage dette område med en månedlig rengøring.
Det blev indskærpet, at husordensregler bliver udleveret til evt. lejere og skal overholdes af disse.
Husorden blev vedtaget med ovennævnte noter.

6) Valg til bestyrelsen:
På valg var Henrik Vedel Jensen og Lisbeth Bojsen . Henrik var ikke villig til genvalg og ny kandidat var Kresten Mehl. Lisbeth var villig til genvalg.
Kresten Mehl blev valgt til nyt bestyrelsesmedlem og Lisbeth blev genvalgt.

7) Valg af revision:
Deloitte blev genvalgt.

8) Valg af administrator:
LEA fortsætter iflg. oprindelig kontrakt
9) Eventuelt:
Vedr. altaner i stueplan: Der er netop i denne uge opstart af opsætning af altaner
Vedr. ekstra varmeudgifter i lejligheder med store utætheder: Da dette er omfattet af 1-års gennemgangen af de enkelte lejligheder, må færdiggørelsen af denne gennemgang afventes.
Vedr. oprydning af udenomsarealer: Der foreslås, at vi bestiller en container og en kasse øl og derefter som ejere selv møder talstærkt op og rydder op. Bestyrelsen undersøger, om tidligere tilkendegivelse fra nye interessenter om oprydning holder stik – ellers bakker bestyrelsen op om sådan en oprydningsdag.
Vedr. eksisterende bygninger på den nu lukkede del af Toldbodgade: Bestyrelsen ved ikke p.t. hvornår disse virksomheder lukkes og/eller flyttes fra Toldbodgade.

Referent
Lisbeth


Udgivet

i

,

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading