Affaldstømning i BROEN

                             Forsøgsordning for tømning af skrald.

På grund af de høje renovationsudgifter vi er pålagt i Broen, har der gennem nogen tid været lavet sonderinger for at finde en mulig måde at få udgiften nedbragt.

Det er nu lykkedes at få igangsat en forsøgsperiode STARTENDE 1 JULI 2011 sammen med Odense Renovation. Det vil ikke være uden problemer/risiko for os, men nu prøver vi altså.

OR har lige bekostet nye ændringer af sugesystemet langs Promenaden, for at få dette til at køre også.

Desværre er der tale om 2 forskellige systemer i Promenadebyen, idet vi har et ”discountanlæg” fra Dansk Skraldesug, medens det ”udendørs” anlæg er at svensk ”luxusanlæg”. De har for at sige det mildt haft ”kommunikationsproblemer.”

Fremadrettet er det bydende nødvendigt at beboerne i Broen er meget omhyggelige med at emballere affaldet korrekt, inden det nedkastes i systemet. Hvis det er særligt vådt affald BØR det lægges i en yderligere ekstra pose. Og alle poser SKAL være forsvarligt lukket til.

Årsagen er, at ved overgang til 1 x ugentlig tømning, risikerer vi at det affald, der har ligget længst i beholderen ”brænder sammen” eller klistrer sammen, således at renovationsvognen ikke kan suge det ud af tanken. Folkene skal ikke ned i kælderen mange gange for at tømme ”manuelt”, før forsøget stoppes og vi går tilbage til hyppig tømning – 2x ugentlig.

Rent teknisk er det meningen med et skralde sug, at man tømmer hyppigt og anvender små opsamlingsbeholdere. Vi har i den sammenhæng meget store beholdere. Der er nogen der har projekteret forkert og vi kan ikke rette det. Forslag om at indsætte ekstra plader i tankene for at mindske volumet og evt lave ledeplader så affaldet blev placeret mere hensigtsmæssigt i tanken blev underkendt som en farbar vej.

Hvis forsøget er en succes, overgår vi jo så til at gøre det permanent. Hvilket skulle betyde at vi i BROEN får samme renovationspris som de har i STÆVNEN. Stævnen kan ikke overgå til anden tømmefrekvens end den nuværende, da de er mange om den ene tank, de har.

Tak til alle der har rodet med skrald og fremmet sagen.

Bestyrelsen BROEN

Kresten


Udgivet

i

,

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading