ELLER


Udgivet

i

, ,

af

Tags:

Kommentarer

3 svar til “ELLER”

  1. Andreas Bøttger Avatar
    Andreas Bøttger

    Jeg må desuden komme med en lille “undring” vedr. elregning – håber ikke at det bliver taget ilde op.

    Jeg har tidligere i dag lavet et lille tankeeksperiment, vedr. belysning i opgangen i Stævnen.

    Følgende er de cirka-tal jeg er kommet frem til:

    Der er 9 etager i bygningen. Hver etage har 4 lamper, og i hver lampe sidder der 2 x 18 watts Philips-sparepærer. Det giver altså i alt 36 lamper a 36 watt. I alt 1296 watt.

    Timeren for lamperne er sat til 5 minutter og 15 sekunder, eller hvad der svarer til 0.0875 timer, hver gang der trykkes på en kontakt i bygningen. Hvis vi ganger dette med de 1296 watt, så får vi at en enkelt kontakt-aktivering forbruger 0,1134 kilowatttimer.

    Med en el-pris på 55 øre/kWh, så får vi at et enkelt kontakt-tryk koster 6,237 øre. Hvis vi samtidig antager, at hver lejlighed tænder for kontakten 4 gange i døgnet, så får vi en døgns-omkostning på (6,237 * 33 lejligheder * 4 aktiveringer) 8,232 kroner. Eller 3004 kr/år.

    Det er bestemt en betragtelig sum, men alligevel et stykke fra de 50.000 kr, jeg kan læse om i informationen til beboerne af 10. oktober 2010.

    Hvis mine tal og udregninger er korrekte, så vil belysning af opgange og repos’er 24 timer i døgnet, 365 dage om året, aldrig kunne beløbe sig til mere end ca. 6500 kr. Heri er ikke indregnet p-kælder m.v. da det jo kun er opgang + repos der kan spares på.

    Jeg vil bestemt ikke udelukke at jeg har glemt eller overset noget – i så fald håber jeg at blive gjort opmærksom på det her på siden – og vil endnu en gang også gerne være med til, at opfordre folk til at tænde for lyset med omtanke.

    Venlig hilsen

    Andreas, Stævnen 1. TV

  2. Andreas Bøttger Avatar
    Andreas Bøttger

    Fint initiativ – ingen grund til at bruge mere strøm end højest nødvendigt.

    Jeg noterer mig dog samtidig, at timeren for lamperne p.t. er indstillet til 5 minutter og 15 sekunder, hver gang der tændes for en kontakt. Dette forekommer mig at være ca. 4 minutter mere end nødvendigt – kan der evt. ændres på nævnte tidsinterval? Og er det helt og aldeles umuligt at afbryde serieforbindelsen mellem etagerne?

    Jeg er som sagt helt enig i at vi skal tænke på miljøet (og pengepungen!), hvor det overhovedet er muligt, men ovennævnte forslag kunne reducere elregningen og co2-forbruget med hhv. godt 80 og 90 procent – og det er jo også værd at tage med…

    Mvh,

    Andreas, Stævnen 1, TV

  3. Børge Vilhelmsen Avatar
    Børge Vilhelmsen

    Hej Jørn.

    Meget flot plakat , som bør placeres dels på opslagstavle og evt. i elevatorerne, idet plakaten henvender sig til beboere, som ikke ser så godt.

    Mvh
    Børge

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading