Referat fra bestyrelsesmøde i E/F Promenaden 6/9 2011

Referat fra bestyrelsesmøde i Ejerforeningen Promenaden tirsdag den 6/9 2011.

Dagsorden:

  1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde
  2. Status på mangellister både for de enkelte ejere samt fælles arealer
  3. Drøftelse af etablering af solcelleanlæg
  4. Indhentning af tilbud på gartnerarbejde samt rengøring
  5. Cykelparkering v/Broen
  6. Samarbejde mellem de enkelte A/F’er
  7. Pullerter eller blomsterkummer v/indgange til Broen og Stævnen
  8. Parkeringsovervågning på rampen?
  9. Gennemgang af regnskab pr. 30/6 for Ejerforeningen
  10. Eventuelt samt fastsættelse af tidspunkt for næste møde

Ad 1)
Godkendt

Ad 2)
Status p.t. for fælles arealer: Der mangler nu kun at blive pålagt nyt betonlag langs Stævnen v/cykelkælderen.

Status p.t. for de enkelte ejere: Peter Kallehave (Sjælsø) vil udsende nye lister  til de enkelte ejere. Ejerforeningen kan dog ikke garantere at alle ejere vil underskrive ”blanko”  på disse mangellister idet vi er vidende om at der verserer en eller flere sager hvor forholdene ikke er afklaret.

Børge påpeger at der er problemer med isoleringen på de punkter hvor der har været vandindtrængning i P-kælderen. Isoleringen falder simpelthen ned. Skal drøftes med Peter Kallehave.

Ad 3)
Bestyrelsen mener at det som udgangspunkt er en god idè at følge en grøn linje i foreningen. Vi vil dog først se på de beregninger og kalkulationer som udarbejdes i den forbindelse inden der træffes endelig beslutning om arbejdet skal igangsættes. Kræver også en generalforsamlingsgodkendelse. Børge og Kresten indhenter tilbud til næste møde. Henrik Hansen fra Sjælsø Gruppen (deltager på observatørbasis)  er noget forbeholden med projektet idet hans erfaring oftest har vist sig at der er lange udsigter til at investeringen bliver rentabel.

Ad 4)
Der er enighed om at vi ikke indhenter tilbud fra andre idet vi ønsker at fortsætte med Torbens Haveservice men under andre konditioner. Rene, Børge og Lars mødes hos Rene den 13/9 kl. 19.00 for at få oprettet nogle meget mere præcise manualer/drejebøger for rengøring og vedligeholdelse af haveanlægget.

Ad 5)
Børge fortæller at der er mange cykler på Broens område og at bl.a. Stævnens beboere benytter sig af denne mulighed. Derfor henstiller vi til at Stævnens beboere alene benytter Stævnens iøvrigt udmærkede cykelparkeringskælder.

Ad 6.)
Det er bestyrelsens opfattelse at samarbejde de enkelte A/F’er imellem er udvandet noget efter at vi stoppede med at afholde fælles bestyrelsesmøder.

Vi vil derfor arbejde hen i mod at styrke samarbejdet. Der blev dog ikke truffet nogen endelig beslutning om hvordan. Skal drøftes på det kommende møde.

Stævnens bestyrelse udtrykte bekymring omkring de beslutninger der blev taget på det møde som Broen afholdt i august måned. Stævnens bestyrelse opfordrer bestyrelsen i Broen til at være klare i mælet overfor terrasseudvalget omkring de opgaver som ubestridt ligger hos de enkelte bestyrelser samt hvilke beslutninger som et udvalg nedsat af Broens bestyrelse/generalforsamling kan træffe..

Ad 7)
Vi er enige om ikke at benytte os af de allerede indkøbte pullerter og i stedet benytte os at de blomsterkummer som vi har lånt af Odense Kommune.. Blomsterkummerne kommer til at stå på en lille forhøjning ved indgangene til Broen og Stævnen.

Ad 8.)
Folderen som en gruppe beboere har udarbejdet er under revidering. I denne folder er der meget tydeligt beskrevet hvor vi må parkere samt hvor vores gæster kan parkere.  Den udleveres til alle kommende lejere og ejere. Henrik Hansen fra Sjælsø vil overveje at udsende folderen til de nuværende lejere.  Desuden udarbejde Rene en ny folder som kan lægges i de ulovligt parkerede bilers vinduesvisker. Der er stadig beboere der parkerer på gæsteparkeringspladserne trods tydelig markering. Problematisk at folk som bor i området ikke har lært at læse!

Vi har modtaget et tilbud fra et P-overvågningsfirma om at skabe ordentlige p-forhold og hvis der er beboere der ikke overholder p-reglerne falder der en bøde. Bestyrelsen er enige om IKKE at benytte tilbuddet p.t. Lars meddeler dette til Park 24.

Ad 9)
Pænt overskud i Ejerforeningen. Følger budgettet. Der er dog kommet en regning for advokatbistand der trækker i den forkerte retning.

Der blev skabt enighed om at hver bygning skal have udarbejdet en vedligeholdelsesplan. Der skal desuden udarbejdes en plan for fælles arealer. Vi vil derfor kontakte vores samarbejdspartner Henneby Nielsen (rådgivende ingeniører) der tidligere har ydet os bistand og som kender forholdene i Promenadebyen. Lars kontakter Jacob. Vi skal dog først have klarlagt hvad en sådan plan vil koste os. Det er hensigten at en vedligeholdelsesplan skal vedtages på vores generalforsamlinger.

Ad 10)
Henrik Hansen gav en kort redegørelse over hvor langt man er kommet med Sejlet. Tidsplanerne holder og der arbejdes intenst på at få solgt lejlighederne. Hvis dette ikke sker vil lejlighederne blive udlejet.

Bestyrelsen er ikke tilfredse med Odense Byråds beslutning om at der må opføres 70 ungdomsboliger på ”Stenfiskergrunden”. Vi afventer at få lov til at se de planer der ligger for området når disse offentliggøres.

Næste bestyrelsesmøde aftalt til den 7/12 2011 kl. 16.00. Afholdes hos Lars.

For referat:

Lars Baagøe Hansen

Formand for E/F Promenaden

Du kan  også finde referatet her


Udgivet

i

, , ,

af

Tags:

Kommentarer

4 svar til “Referat fra bestyrelsesmøde i E/F Promenaden 6/9 2011”

  1. Joan Rudbæk Andersen Avatar
    Joan Rudbæk Andersen

    Hej naboer.

    Vi er også utroligt glade for at bo her i Broen og glæder os til den videre udvikling på Havnen, uanset hvad den byder på af udfordringer. Vi har været skuffede, når projekter, der har været omtalt som mulige – alligevel ikke er blevet til noget. Herunder eksempelvis Havnebadet. Jeg vil i den forbindelse oplyse, at når jeg har haft kontakter ind i kommunen i forbindelse med terasseudvalgets arrangementer og opfølgning herpå – så har jeg altid fået en meget fin og promte behandling. Bl.a. reagerede Jan Boye meget hurtigt, da vi ønskede besøg af by- og kulturforvaltningen. EFter besøget af netop Esben Fog, havde han og jeg en korrespondance omkring lyset på Englandskajen i de 3 bokse! Esben undersøgte, hvorfor der ikke var lys – og kunne bl.a melde tilbage – at der var “nogle ældre mænd”, som havde kontaktet kommunen og anført at lyset “skinnede” for voldsomt, så der ikke kunne soves i nærliggende bygninger! Derfor var det blevet slukket midlertidigt, til man fandt ud af at regulere ned for styrken! Jeg fornemmer ved disse forskellige kontakter , at “Promenadebyen” efterhånden har opnået et image , hvor “vi” er imod dette og hint fordi, der er gener ved alle tiltag! Mon ikke vi ved positiv interesse og imødekommenhed opnår mere indflydelse – trods alt! JEg kan forresten tilføje, at jeg har været i kontakt med parkforvaltningen og de vil opsætte bænke på Promenaden, når der er penge til indkøb. Vi er sat på en prioriteringsliste. Kontakt til Fynbus omkring muligheden for et nærliggende stoppested, har indtil videre ikke ført til noget.

    Jeg er tilhænger af, at benytte andres erfaringer. Også i henseende evt. til andre ejerforeningers erfaringer. Jeg har derfor surfet lidt rundt og fundet hjemmesider for andre ejerforeninger og synes der er mange inspirerende ting, vi i vores forening kunne arbejde videre med, hvis stemningen var til det. Kig eksempelvis på: http://www.8tallet.dk/beboersiden, hvor der er et glimrende link, til en færdig beboerhåndbog. (vi talte om noget tilsvarende ved Broens sidste Beboermøde). Endvidere tænker jeg at hjemmesiden: http://www.falen.dk/informationer/leksikon, som er her fra Odense, er ganske glimrende med mange gode ideer. De har også en håndværkerliste, med håndværkere som de anbefaler. Under ejerforeningens information står følgende:
    “Det er bestyrelsens bestræbelser, at give medlemmerne en så god, fyldig og aktuel information om foreningens virke. Bestyrelsen holder jævnligt møder, hvor alle er velkommen til at deltage. Også selvom man ikke har noget på hjerte, men blot er nysgerrig efter at vide, hvad der sker.” Genialt, tænker jeg. Måske vi kunne bede vores bestyrelse om at overveje en tilsvarende ordning?

    Mange hilsner
    Joan Rudbæk
    Broen 8, 7 Th.

  2. Britta og Carsten Avatar
    Britta og Carsten

    Lige vores ord Henrik. Hvis man vil have fred og ro altid, og ikke kunne høre en lyd fra andre mennesker, er det et helt forkert sted at flytte hen. Vi vil også lige kommenterer på den mærkelige kommentar omkring terrasseudvalget. Hvorfor blander Stævnenes bestyrelse sig i noget der ikke vedkommer dem?? Vores terrasseudvalg gør et stort stykke arbejde som vi vist alle er meget taknemlige for (incl. Broens bestyrelse, eller hvad??)
    Kærlig hilsen
    Britta og Carsten

  3. Henrik Lakman Avatar
    Henrik Lakman

    Jeg syntes lige det kunne være rart at kommentere lidt på dette referat.

    AD 6.
    Terresse udvalget er ikke en modpol til vores bestyrelse her på Broen. Vi opfatter det som en aktiv medspiller, og som en aflastning af en bestyrelse der til tider har haft mere end rigeligt at se til. Vi er en gruppe beboer i Broen som syntes at det kunne være rart at mødes og få sat nogle ord på de visioner vi har med at bo her på havnen. Stævnen var inviteret men valgte ikke at møde op, derfor undre det vist ikke bare mig, at Stævnens bestyrelse ser med bekymring på dette møde….. Man burde istedet være glad for at bo sammen med en flok mennesker der rent faktisk interressere sig for det som sker omkring os, og meget gerne tager aktiv del i den udvikling som langsom sker hernede.

    AD 7.
    Disse blomster kummer er nogle som terresseudvalget har lånt af Odende kommune, da vi syntes at disse meget omtalte pullerter tager mere end bare almindelig lang tid at få sat op.

    Ad 10.
    Det er med stor undren at jeg endnu engang ser at vores bestyrelse vil kæmpe imod mere liv på havnen.
    Må jeg lige minde om at vi som har købt lejlighederne fra starten af købte under mottoet” Liv på havnen”. Der står bl.a i lokal planen at der skal være plads til “hotel, cafe, restaurationsvirksomhed, samt kulturelle og rekreative formål”.
    Først var man bange for at der skulle komme lejere ind i bygningerne, sidste år var man imod et muligt havne bad, og nu vil man så kæmpe for ikke at få unddomsboliger herned…. Vi har ikke købt en lejlighed hernede for kun at glo på tomme havne grunde og ældre mennesker der slæber sig afsted…. Nej lad os få noget liv herned, gerne noget som ikke kun lige rammer den mål gruppe vi/man selv tilhører, men gerne noget som kan tiltrække en masse mennesker både børn, de helt unge, og de helt gamle….

    Husk der kommer forhåbentlig en dag hvor der både er ude servering og musik i “vores cafeer” det skal vi hilse velkommen og ikke kæmpe i mod med næb og klør…
    Hvis man har købt sin lejlighed for at nyde sit otium, har vi stor respekt for det, men overvej om det så nødvendigvis er det rigtige sted, hvis alle Odenses visioner måske en dag bliver ført ud i livet, der er jo ingen grund til at kæmpe imod alt det som vi er en masse der meget gerne hilser velkommen og som har været meningen fra starten.

    Hører gerne om vi er de enste der har det sådan, for hvis det er tilfældet, så skal bestyrelsen endelig gå videre til kommunen for at stoppe udviklingen omkring de ungdomsboliger.

    Hilsen fra en familie der er meget glad for at bo her.
    Henrik Broen 2 th.

  4. Jørn Lynge Avatar
    Jørn Lynge

    Vedr. Ad 6.
    Bare lige for en ordens skyld:
    Generalforsamlingen er vores øverste myndighed. Opgaver uddeligeret og vedtaget på generalforsamlingen til Terrasseudvalget er også gældende for diverse bestyrelser. Initiativer, visioner og nye ideer burde ikke genere nogen bestyrelse 🙂
    Med venlig hilsen
    Jørn Lynge
    8,1.th

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading