Mødereferat 27/1 2014 (5 års rapport)

Den 27. januar 2014 blev der afholdt et møde hos Focus advokaterne. På mødet deltog 4 repræsentanter fra MT Højgård, advokat Jesper Hauschildt fra Focus Advokater, Per Røssel og Tomas Henneby fra Rådgivende Ingeniører Henneby Nielsen. Desuden deltog Erik Nielsen (Broen), Kresten Mehl (Broen) og Lars Baagøe Hansen (Stævnen) alle repræsentanter for Ejerforeningen Promenaden og de involverede punkthuse. I alt 10 deltagere.
Formålet med mødet var at gennemgå alle indsigelser som der forelå under Henneby Nielsens gennemgang af bygninger og lejligheder ultimo oktober måned og som blev fremsendt til MT Højgård.
Mødet blev indledt af advokat Jesper Hauschildt. Han opridsede de juridiske rammer angående 5 års gennemgangen – set med Ejerforeningens øjne. Han ønskedes desuden indsigt i projektmaterialet.
Alle parter var indstillet på at opnå enighed om at få en afslutning på gennemgangen til alles tilfredshed. Desuden var alle indstillet på at se fremad og se tingene i et positivt perspektiv.
Alle indsigelser blev gennemgået på det 5 timer lange møde. Generelt kan det konstateres at nogle punkter er blevet afvist, nogle punkter skal undersøges nærmere og andre punkter skal søges afklaret når der foreligger et validt projektmateriale. Der er derudover også punkter der er accepteret af MT Højgaard.
De på mødet afviste punkter er alle godkendt af Ejerforeningen og Henneby Nielsen.
Tomas Henneby arbejder videre på at få adgang til det fulde projektmateriale via Rambøll og som beskrevet ovenfor så skal projektmaterialet bruges til kontrol af diverse punkter i 5 års rapporterne.
Endelig vil der blive arbejdet på endnu en besigtigelsesrunde på bygningerne men også i de lejligheder hvor der kræves ekstra kontrol – nu med deltagelse af MT Højgaard. Der vil blive udsendt en besøgsliste snarest muligt. Det er her vigtigt at alle lejlighedsejere er tilstede under denne nye gennemgang. Hvis man ikke er hjemme på det aftalte tidspunkt kan man risikere tab af indsigelsesret. Derfor skal alle udvise fleksibilitet så gennemgangen logistisk set kan udføres bedst muligt.
Nogle afviste indsigelser vedrører defekte vandarmaturer. Der henvises til leverandøren af disse armaturer jf. den vedligeholdelsesmappe som vi alle fik udleveret ved købet af lejligheden. Grunden til at dette nævnes er at nogle enkelte ejere selv har rettet henvendelse til leverandørerne og fået nyt i stedet for de defekte armaturer.
Der opfordres til at vi får opdateret beboerlisterne i Stævnen og Broen (hjemmesiden) så vi er klar når der skal ske fornyet besigtigelse af MT Højgård og Henneby Nielsen.
Det skal understreges at et besigtigelsesbesøg ikke er lig med at indsigelsen er godkendt af parterne.
Et stort generelt problem er vores altaner hvor der bagfald – gælder både på Broen og Stævnen. Desuden er der en altan der er etableret så den ”er ude af vater”. En anden stor udfordring er at der i forbindelse med ramning af pæle ved p-kælderen er sket skader som MT Højgård ikke vil vedkende sig da dette arbejde ikke er omfattet af MT Højgårds entreprise. Dette punkt vil advokat Jesper Hauschildt og Tomas Henneby drøfte nærmere.
Ejerforeningen er klar over at ikke alle indsigelser kan imødekommes af MT Højgaard af forskellige grunde. Det kan f.eks. være at afvisningerne sker med baggrund i manglende vedligeholdelse i henhold til vores vedligeholdelsesmapper. Derudover at der vil være tale om indgåelse af kompromiser ud fra en vurdering af omkostningsrisikoen i forhold til udbedringsudgiften.
Hvis der er ejere der har spørgsmål i relation til vores møde eller i forhold til 5 års gennemgangen generelt henvises der til de respektive bestyrelser i Broen og Stævnen.

For referatet:
Lars Baagøe Hansen


Udgivet

i

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading