A/F Stævnen, referat af generalf. 2015

A/F Stævnen, Referat af generalforsamlingen d. 22.04.2015 kl. 17.30 i Næsbyhoved Skov, Odense C

Dagsorden

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab
  4. Forelæggelse af driftsbudget til godkendelse
  5. Forslag: Der er ikke indkommet forslag
  6. Valg til bestyrelsen
  7. Valg af revisor
  8. Valg af administrator
  9. Eventuelt

#1 Valg af dirigent
Anders Møllegaard, 1. sal 3 blev valgt som dirigent. Han konstaterede at formalia omkring generalforsamlingen var overholdt

 

#2 Bestyrelsens beretning
Formand Lars B. Hansen forelagde bestyrelsens beretning til debat og godkendelse

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen den 22. april 2015.

Vi har i det forløbne år afholdt 7 bestyrelsesmøder i A/F Stævnen.

Vi har selvfølgelig drøftet rigtig mange emner på møderne og nogle fylder mere end andre. Det emne som har fyldt rigtig meget er 5 års mangelgennemgangen. Denne gennemgang startede allerede op i efteråret 2013 og er fortsat lige indtil nu. De fleste punkter er nu udbedret. Dog arbejdes der fortsat på problemer med indtrængning af vand i nogle lejligheder. Det er vand som kommer ind udefra og som A/F skal tage sig af. Vi har fortsat engageret professionel hjælp hos ingeniørfirmaet Henneby Nielsen samt juridisk assistance hos advokat Jesper Hauschildt. Det forholder sig desværre sådan at i en af lejlighederne er der konstateret skimmelsvamp der hvor vandet er trængt ind. Derfor arbejdes der på højtryk for at vi kan finde en løsning der kan afhjælpe problemet. Status er at vi forsøger i første omgang at få MT Højgaard ind over sagen igen da skaden med skimmelsvamp er opstået som følge af vandindtrængning og MT Højgård har forsøgt – tidligere i forløbet – at udbedre problemet med vandindtrængning, dog uden held.

Hvis MT Højgaard ikke vil påtage sig ansvaret er det ikke bestyrelsens hensigt at gå rettens vej. Dette for ikke at trække sagen i unødigt langdrag af hensyn til beboerne i lejligheden samt risikoen for at vi kan tabe sagen og dermed pådrage foreningen ekstra mange udgifter til advokater m.m.

Bestyrelsen vil derfor straks efter generalforsamlingen gå i gang med at få afdækket problemets omfang og i værste fald kan beboerne risikere at skulle genhuses i en periode indtil at skaden er udbedret. Derfor har bestyrelsen afsat et ekstraordinært stort beløb i vores budget i 2015. Mere om dette når vi gennemgår budgettet under punkt 4 på dagsordenen.

A/F Stævnen og A/F Broen har sammenlagt haft udgifter til 5 års gennemgangen til juridisk- og teknisk hjælp der overstiger kr. 300.000. Derfor har vi sammen rejst et krav overfor konkursboet efter Odense Havneudvikling A/S med hjælp fra vores advokat idet vi har fået information om at der skulle være mulighed for at få dividende fra konkursboet. Tiden må så vise om vi får dækket nogle af vores udgifter ved 5 års gennemgangen.

Bestyrelsen er bekendt med at der på visse altaner også har været problemer med vandet. Vi har haft kontakt til en tømrer der har renset op i alle de afløb på altaner som han har haft adgang til. Derudover er der udskiftet frostsprængte nedløbsrør bortset en altan da ejeren ikke vil give os adgang til lejligheden.

I eftersommeren fik vi tjekket vores anoder i vores varmvandsbeholdere og samtidig blev alle ventiler efterset. Dette for at undgå unødige vandskader der kunne opstå ved utætte ventiler i teknikrummet. Arbejdet blev udført af Dansk Installations Teknik som i sin tid var med til at etablere varmeanlæggene i vores lejligheder.

På alle udvendige døre blev løse dørhåndtag udbedret, da flere af håndtagene sad så løst at der var risiko for at de kunne falde af.

I et forsøg på at reducere vores udgifter har vi set lidt på posten rengøring. Vi har indhentet tilbud fra 2 andre udbydere. Når vi sammenligner disse tilbud med prisen fra vores nuværende rengøringsfirma må vi konstatere at priserne fra tilbuddene var ca. dobbelt størrelse af vores nuværende priser. Derfor har vi selvfølgelig beholdt Torbens Rengøring.

Omkring årsskiftet 2014/2015 fik vi en slem negativ overraskelse. Vi fik fra vores forsikringsselskab Gjensidige besked på at vores præmie på forsikringen ville stige med over 100 % – fra ca. kr. 43.000 til kr. 98.000 og det undrede os en del da det kun var et år siden vi tegnede forsikringen der. Baggrunden for forhøjelsen var angiveligt et par vandskader som vi har haft i nogle lejligheder. Med hjælp fra LEA Ejendomme blev der hurtigt indhentet et nyt tilbud fra Alm. Brand forsikring og her blev præmiebeløbet stort set af samme størrelse som vi gav hidtil. Tak til LEA for den hurtige hjælp i sagen. Vores samarbejde med Wills forsikringsmæglere blev samtidig opsagt da vi ikke mener at de ydede den hjælp i sagen som vi kunne forvente.

Som de fleste ejere sikkert har bemærket så har vi fået opsat nogle støjdæmpende plader i loftet på fællesarealet i stueetagen. Det kostede ca. kr. 10.000 og resultatet er meget tilfredsstillende. Akustikken er klart forbedret og nu er det muligt at kunne tale sammen uden rumklang. Bestyrelsen vil gerne opsætte flere plader på de øvrige etager – et arbejde der dog må vente indtil 2016 da vi i bestyrelsen ikke mener at udsætte ejerne for flere udgifter på budgettet i 2015.

Vi har alle nogle bi-målere på varmeforbrug installeret i vores teknikrum. En beboer har for nylig fået udskiftet sin måler der kostede ca. kr. 2.500 hvilket ejeren selv skulle betale. Vi har fået oplyst at levetiden på en bi-måler er ca. 5-6 år og derfor skal vi forvente at alle målere skal udskiftes indenfor en overskuelig tid. Bestyrelsen vil tage initiativ til at indhente et samlet tilbud på udskiftning af alle bi-målere. Formålet med dette er at vi dermed (måske) kan få en bedre pris på udskiftningen end kr. 2.500,-. Det vil I høre mere om senere.

Generelt kan bestyrelsen konstatere at der sker en del ud- og indflytninger i ejendommen og at trapper og elevator udsættes for stor slitage. Samtidig er der nogle beboere/gæster der synes ligeglade med hvordan at tingene behandles i ejendommen. Det er desværre vilkår som vi må leve med – bestyrelsen vil gerne appellere til at alle passer på vores bygning og sørger for ikke at smide cigaretskodder eller papir rundt omkring på vores fælles arealer. Husk også at følge anvisningerne der er ophængt ved skakten til vores køkkenaffald.


Kommentarer: 

Det blev af Ole Andersen, 8. bemærket, at der opstår mange skader ved ud og indflytninger. Han foreslog at der opkræves et gebyr fra udlejeren ved fremtidige flytninger. Bestyrelsen arbejder videre med dette forslag.
Bestyrelsen forsøger at kontakte tilflyttere og byde velkommen, bl.a. med henblik på at sikre at husorden mv. er modtaget, og opfordre til at holde sig informeret via hjemmesiden

Beretningen blev ved mundtlig tilkendegivelse enstemmigt godkendt.

 

#3 Regnskab

Det udsendte regnskab blev gennemgået af Jørgen Carstensen. Regnskabet blev ved mundtlig afstemning godkendt.

#4 Budget 2015

Det udsendte budgetforslag blev gennemgået og sat til debat.

Posten ’Elforbrug fællesarealer’ blev kommenteret, da den blev forbundet med brug af lys på trapper og reposer. Dette udgør dog en mindre del, idet elevatoren er den helt store strømsluger. Generalforsamlingen opfordrer beboerne til at spare på lyset og tage trappen.

#5 Forslag: Ingen indkomne forslag

#6 Valg til bestyrelsen.

Flemming Mengers var på valg og modtog genvalg.

Lars Baagøe Hansen var på valg og genopstillede ikke. I stedet valgtes Marie Møllegaard, 1. 3

Som suppleanter til bestyrelsen valgtes

  1. suppl. Poul Henning Fløjborg
  2. suppl. Helle Drejer

Den nye bestyrelse konstitueres med ny formand og repræsentant til EF på første bestyrelsesmøde.

Generalforsamlingen takkede Lars for hans store arbejde som formand for AF stævnen

# 7 Valg af revisor

Bestyrelsen foreslog at fortsætte samarbejdet med Deloitte som revisor for regnskabet 2015 Dette blev vedtaget af generalforsamlingen.

 

#8 Valg af administrator

Bestyrelsen anbefaler at fortsætte og forbedre samarbejdet med LEA endnu et år, mens alternativer stadig holdes åbne. Generalforsamlingen vedtog at benytte LEA ejendomspartnere a/s som administrator.

 

#9 Eventuelt

– Nye ejere forespørger om ventilationssystemets funktion

– Forslag om afvaskning af alger, bestyrelsen overvejer

– Forslag om opsætning af ’Rygning forbudt’- skilt

– Forespørgsel om Sprinkler-forsyningen til nye parkeringspladser under bygning 4

– Tidshorisont for udbedring af Ole Andersens lejlighed?
– Spørgsmål vedrørende den foretagne udbedring af dryp fra altaner?

– Forslag om at støbe nye ramper i kælderskakten for at fjerne støj

– Dørtelefonen bør efterses, da knapperne ind i mellem sætter sig fast

Referat:

Jørgen Carstensen, Stævnen 4. 4


Udgivet

i

,

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading